“Tukar tjuk atau buang..” Shuib Kec3wa, Masih Ada Lagi Youtuber Guna Nama Arwh Siti Sarah

Baru-baru ini kec0h apabila pelakon yang juga personaliti media sosial, Aisar Khaled menimbulkan amarah orang ramai gara-gara memuat naik satu hantaran video mel4wat pusara penyanyi terkenal, Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin.

Perkara yang sama terjadi sekali lagi apabila Shuib berkongsikan mengenai Youtuber yang menyalahgunakan nama arw4h sebagai tajuk videonya.

Tajuk Video Mengaitkan Arw4h Siti Sarah

Dalam perkongsian Shuib di Instgram, dia terk3jut kerana ada pihak yang cuba menggaitkan video situasi pengebvmian jen4zah dengan arwah isterinya.

Allahuakbar!!! kenapa tajuk perlu meng4itkan arw4h isteri saya?

via Instagram Shuib

Tajuk Video Untuk View?

Dalam pada itu juga, Shuib seoalah-olah bertanyakan kepada Youtuber tersebut tujuan tajuk yang mengaitkan arwah isterinya. Seolah-olah tajuk video tersebut dibuat hanyalah untuk meraih tontotan sahaja.

Keluarkan Video Atau Tukar Tajuk

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Video yang dimuat naik itu mengambarkan situasi pengebumian jen4zah C0vid-19. Shuib juga memohon kepada youtuber yang terbabit untuk mengeluarkan video pengebumian jenazah ataupun menukar tajuk video tersebut.

Diharapkan Youtuber yang terlibat agar lebih sensitif dengan isu ini dan jangan terlalu mengejar view sehingga hilang integriti dalam diri.

Sumber:muraimy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*