Baru Je Semalam Syafiq Ahmad Mohon Maaf, Sekali Amri Yahya Pula Beri Nasihat Padu

Pemain Johor Darul Ta’zim (JDT) Syafiq Ahmad mengakui kesi.la.pannya dan memohon maaf kepada pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim kerana membuat komen yang ku.rang sesuai di media sosial miliknya, semalam.

” Tak suka? Pintu terbuka (untuk keluar). Ini bukan penjara. Simple.”

Demikain a.maran yang diberikan pemilik kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim selepas penyerang sensasi negara, Syafiq Ahmad meluahkan secara terbuka di laman sosial yang dirinya merindui untuk beraksi semula di atas padang.

JeIas Tunku Ismail, pemilihan pemain dalam skuad utama dibuat berdasarkan prestasi semasa dan setiap pemain harus berusaha untuk meraih tempat dalam pasukan.

Komen TMJ

Pemain tengah skuad Harimau Selatan itu memberitahu, permo.ho.nan maaf itu turut ditujukan kepada kelab dan rakan sepasukannya.

“Saya dengan rendah diri memohon maaf atas tweet yang mengikut perasaan saya semalam kepada rakan sepasukan, kelab dan terutama sekali Tunku Mahkota Johor yang banyak membantu saya selama ini di dalam dan di luar padang.

“Saya mengakui saya tidak sepatutnya bertindak mengikut e.mo.si dan seharusnya fikir di mana kesi.la.pan saya selama ini,” katanya dalam satu kenyataan yang dimuat naik dalam laman sosial miliknya, hari ini.

Manakala, Amri Yahya menasihatkan beliau untuk bersyukur untuk bernaung di bawah JDT dan ucapan beliau adalah seperti berikut:

“Bersyukur lah wahai anak muda..” Tulisnya.

Bukan mudah untuk berada dalam pasukan JDT, terlalu ramai yang ingin bermain untuk pasukan JDT.

Jadi setiap pemain yang diberi peluang bermain dengan pasukan JDT perlu bersyukur.

Katanya, skuad Harimau Selatan bukanlah pusat kebajikan sebaliknya ia sebuah kelab profesional yang sentiasa memburu kejuaraan setiap musim.

” Nak ajar saya ‘manage’ kelab, page-page (laman sosial) bola yang kononnya ‘expert’ pun sama. ‘Loanlah’ player, kalau nak ‘loan’ ke mana, ‘transfer window’ tutup.

” Oh minit permainan mustahak. Pergi ‘join’ PJ City FC. Setiap perlawanan dapat main. Dalam JDT siapa kerja keras dalam latihan dan menyerlah, dia akan main.

” Siapa nak cabaran dalam karier dan kejuaraan, datang ke JDT. Siapa nak minit permainan, sertai kelab lain. Takda orang paksa. Semua pilihan atas tangan pemain,” katanya di laman sosial miliknya.

Terdahulu, tndakan Syafiq yang membuat hantaran di laman Twitter miliknya mengundang rasa b.erang Tunku Ismail selepas penyerang Harimau Malaya itu meluahkan keinginan untuk beraksi semula selepas dia dilihat lebih banyak memanaskan bangku simpanan pasukan.

” Seronok tengok kawan-kawan main bola” tulis bekas pemain Kedah itu yang kemudiannya mendapat perhatian peminat bola sepak tempatan.

Ujar Tunku Ismail lagi, prestasi Syafiq sudah jauh berbeza dan dia haris meningkatkan lagi tahap permainannya jika mahu tersenarai dalam pasukan.

” Selepas ins1den peristiwa p.ahit, awak (syafiq) tidak seperti dahulu.

” Kami beri masa, beri sokongan dan monitor. Jikalau tidak puas hati atau setuju jumpa. Kita berbincang. Bukan tweet,” katanya.

Bagaimanapun Syafiq Ahmad dilhat sudah membuat permohonan maaf terhadap Tunku Ismail petang tadi kerana bertndak mengikut emosi.

TMJ sudah berbual dengan Syafiq Ahmad

Dalam pada itu, menerusi perkongsian terbaru di InstaStory, Instagram, Tunku Ismail memaklumkan beliau sudah berhubung dengan Syafiq.

” Kepada penyokong JDT dan yang ramai bukan penyokong JDT. Saya baru berbual dengan Syafiq Ahmad.

” Syafiq Ahmad akan bermain apabila dia bersedia. Angkat piala dan bakar mercun. The End..” tulis Tunku Ismail.

Terdahulu, Tunku Ismail membuat hantaran yang dikatakan merujuk kepada ciapan penyerang JDT, Shafiq Ahmad yang berbunyi ‘Seronok tengok kawan-kawan main’ di mana kelab itu menentang PJ City malam tadi.

Sebelum ini, status penyerang kebangsaan itu menjadi tanda tanya peminat bola sepak tempatan apabila sekian lama beliau tidak diturunkan dalam aksi kompetitif Liga Super bersama JDT.

Berdasarkan rekod, sepanjang enam aksi terakhir dalam saingan Liga Super, nama Syafiq Ahmad tidak didaftarkan oleh JDT.

Pemain berusia 26 tahun itu turut tidak berada dalam senarai bangku simpanan apatah lagi dalam kesebelasan utama sejak saingan liga super kembali bersambung.

Kali terakhir Syafiq diberi kepercayaan Benjamin Mora adalah ketika JDT beraksi di pentas Liga Juara-Juara Asia (ACL) ketika menentang Nagoya Crampus pada 4 Julai.

Penyerang serba boleh itu dimasukkan sebagai pemain gantian pada minit ke-67 menggantikan Ahmad Hazwan Bakri.

Perkara ini menjadi kerisauan kepada penyokong-penyokong Harimau Malaya apabila Syafiq Ahmad tidak diturunkan untuk bermain kerana ia akan menjejaskan prestasi pemain kelahiran Pulau Pinang itu.

Ini kerana minit permainan yang cukup buat seseorang pemain sangat penting dalam mengekalkan prestasi, stamina serta momentum dalam permainan.

Malah ia bakal menjejaskan persiapan Syafiq dalam menghadapi kelayakan Piala Asia dan AFF Suzuki bersama skuad kebangsaan nanti.

Peminat juga gusar jika ketiadaan Syafiq membarisi kesebelasan utama pasukannya bakal menutup pintu buat pemain itu untuk tersenarai dalam skuad Harimau Malaya.

Bagaimanapun, kelibat Syafiq masih lagi kelihatan ketika sesi latihan bersama kelabnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*