‘UPSR 5A, PT3 9A..SPM 8A’ – Pelajar Cemerlang Tak Segan Jadi ‘Pak Guard’ Demi Rezeki Halal

Walaupun memperoleh keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan di bangku sekolah, perkara tersebut sama sekali tidak dijadikan penghalang buat pemuda ini untuk bekerja sebagai pengawal keselamatan.

Pelajar cemerlang di sekolah

Foto: Tangkap layar video 

Seperti perkongsian seorang pemuda dikenali sebagai Danial Rohaizat menerusi beberapa buah video yang dimuat naik di laman TikTok, menceritakan keputusan peperiksaan yang diperoleh olehnya.

Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 5A, Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) 9A, Sijil Pelajaran Malaysia (8A), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 3.58.

Walaupun, memperoleh keputusan cemerlang bermula daripada bangku sekolah rendah sehingga ke sekolah menengah namun, perkara tersebut tidak dijadikan penghalang buat dirinya dalam mencari rezeki yang halal. Ujar pemuda ini lagi, di saat rakan-rakannya yang lain berada di rumah menanti keputusan STPM namun, tidak bagi dirinya yang mahu berdikari.

Aku gagahkan diri mencari rezeki. Kerja apa pun aku sanggup asalkan tak menyusahkan mak bapak.

Bercerita lebih lanjut, pemuda ini turut bercita-cita tinggi untuk menyambung pelajaran pada peringkat ijazah. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut memberikan kata-kata semangat buat pemuda ini untuk terus kuat dan dipermudahkan segala urusan.

Semoga Allah makbulkan doa aku. Aku nak sambung degree. Doakan aku guys!

Video penuh:

Pengalaman tu berharga!

Sumber: Danial Rohaizat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://ohbulan.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*