Isteri Aman Graseka bers4lin di hospital swasta, netizen tanya mana dapat duit.. Ini jawapan mereka

GARA-GARA pernah berk0ngsi diuji dengan kesempitan hidup akibat p4ndemik C0.vid-19, tind4kan Aman Graseka membawa isterinya bersalin di sebuah hospital swasta di Sungai Petani, Kedah pada Rabu lalu dipersoalkan netizen.

Tampil menjelaskan hal itu, isteri pelakon berkenaan, Nurul Amrina Zamri, 32, atau lebih mesra disapa Reena berkata, k0s untuk dia bersalin di pusat perubatan itu ditanggung seorang seorang pelakon wanita yang enggan namanya dided4hkan.

“Pelakon yang menaja kos kelahiran itu yang cadangkan saya melahirkan bayi di hospital berkenaan. Kalau ikutkan saya dengan abang tak kisah pun untuk bersalin di hospital kerajaan.

“Lagi pula sekarang k3s C0.vid-19 tinggi di Kedah, jadi kita cuba elakkan daripada terdedah kepada j4ngkitan. Dalam masa sama, kita pun cuba bantu kurangkan beban hospital kerajaan yang perlu fokus kepada pes4kit C0.vid-19.

“Saya ikut sahaja sebab ini permintaan pelakon itu, sebenarnya tak ada beza pun bersalin di mana sekali pun kerana s4kitnya tetap sama,” katanya ketika dihubungi mStar.

reena 2

Reena hanya ikut permintaan suami dan penaja yang mahu dia bersalin di hospital swasta.

Reena selamat melahirkan bayi lelaki seberat 3.1 kilogram secara normal pada pukul 3.54 petang, Rabu lalu.

Terdahulu, segelintir netizen mempersoalkan kewajaran pelakon itu membawa isterinya bersalin di hospital swasta yang sememangnya memerlukan kos yang tinggi.

Menurut netizen, tindakan itu tidak selari dengan kenyataan pelakon itu sebelum ini yang mend4kwa berada dalam kesempitan hidup akibat C0.vid-19.

“Sanggup eh meminta simpati orang demi nak bersalin swasta, tak faham aku pemikiran orang-orang begini,” ujar salah seorang netizen.

Pada 29 Julai lalu, Aman, 53, pernah menyuarakan rasa kesal kerana masih belum menerima bayaran tvnggakan lakonannya sejak empat tahun lalu.

Abang kunci mulut tentang hal ini, mungkin dia t4kut kalau saya tahu nanti, saya terlepas cakap dekat orang lain.

REENA

ISTERI AMAN GRASEKA

Menurut Aman, sudah dua tahun dia hilang punca pendapatan akibat penularan p4ndemik C0.vid-19 yang menyekat peluangnya untuk berlakon.

Dia ketika itu buntu untuk mendapatkan wang apabila isterinya dijangka melahirkan anak kedua mereka.

reena 1Suami r4hsiakan penaja kos bersalin.

Sementara itu ditanya siapakah aktres yang bermurah hati berkenaan, Reena berkata sehingga kini suaminya tidak mended4hkan mengenai identiti pelakon wanita tersebut.

“Semua hal bersalin abang yang uruskan… sejujurnya saya pun tak tahu siapa pelakon yang bayarkan kos bersalin itu.

“Abang kunci mulut tentang hal ini, mungkin dia t4kut jika saya tahu mungkin saya terlepas cakap dekat orang lain… saya tanya banyak kali pun dia tak mahu beritahu.

“Sampai sekarang saya tak kenal siapa pelakon tu. Apa-apa pun saya bersyukur sangat-sangat ada yang sudi menaja kos bersalin ini. Semoga individu itu dimurahkan rezeki,” ujarnya.

reena keluargaReena bersalin di hospital swasta kerana risau kes jangkitan Covid-19 yang semakin meningkat.

Berkongsi mengenai proses kelahiran kedua ini, Reena bersyukur ia berjalan lancar dan dipermudahkan.

“Alhamdulillah semuanya dipermudahkan. Sama saja macam kelahiran anak pertama dulu, cuma kali ini kontraksi tak terlalu lama, sejam sahaja dalam bilik bersalin, baby dah keluar.

“Saya berpantang di rumah sendiri tapi emak datang bantu urus… Alhamdulillah bayi semua sihat cuma abang la letih sikit kerana dia yang mengambil tugas uruskan anak pertama,” katanya.

Aman berkahwin dengan Reena yang juga merupakan model dan pelakon pada tahun 2018.

Pasangan ini turut mempunyai seorang anak lelaki, Aishymir Mateen yang kini berusia dua tahun.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*