Ramai netizen tidak tahu kisah sebenar disebalik video vir4l amoi ‘pijah4t Kampar’

KISAH AMOI ‘PIj4hat KAMPAR’

Semalam tular sebuah video di sebuah restoran makanan segera di Kampar mengenai seorang wanita yang mempersoalkan berulang kali tentang menu yang di pesan.

Salah seorang pekerja restoran itu kemudian datang ke kaunter untuk menjelaskan kepadanya sekali lagi bahawa mereka tidak dapat membuat piza pada hari itu kerana oven mereka ros4k akibat disamb4r pet1r.

Namun wanita berkenaan masih tidak ingin menerima kenyataan itu dan tetap berkeras untuk mendapatkan piza dengan menengk1ng-nengk1ng dan bertanya bermacam-macam soalan tidak masuk akal, membuat pekerja Pizza Hut itu kelihatan tertekan.

Video tersebut buat netizen ger4m, malah ada yang terhibur dengan suara amoi tersebut yang sengaja bagi streeess.

Setelah saya selidik facebook pelanggan ini yang menggunakan nama Aminah Abdullah@ Dr Chuah Min Hooi , beliau merupakan seorang pensyarah di Fakulti Teknologi Informasi dan Maklumat di Universiti Tunku Abdul Rahman, Kampar, Perak.

Di laman Facebook beliau, banyak di kongsikan foto makanan yang mungkin menjadi kesukaan beliau bersama beberapa foto rakan sekerja .

Ada juga dikongsi kan gambar bersama bapa beliau sewaktu menerima ijazah, namun yang lebih menarik, di kongsikan juga gambar dengan signature  pemain badminton negara seperti  Datuk LCW, Koo Kean Keat, Kuan B Hoong.

Namun ada beberapa status sedih dan foto muka beliau berd4rah serta laporan polis yang mengatakan beliau dip.ukul oleh bapa beliau kerana membeli tiket wayang. Ada juga satu laporan polis yang mengatakan kereta beliau cuba di ambil oleh seseorang kerana lelaki itu memaklumkan bahawa itu adalah kereta milik orang lain.

Dari posting dan beberapa gambar menunjukkan Dr. Chuah Min Hooi mungkin seorang kelainan upaya ( berpandvkan keadaan fizikal beliau di dalam gambar).

Banyak cerita dan peristiwa telah berlaku pada d1rinya yang kita tidak tahu menyebabkan beliau berkeadaan begini sekarang

Untung nasib manusia tidak sama, ada yang gembira ada yang berdvka.. hanya mereka send1ri tahu apakah  cerita dvka yang terjadi dalam perjalanan hidup mereka.

Persoalan belum terjawab kenapa dia tukar nama dari Chuah Min Hooi ke Aminah Abdullah? Apa komen anda?

Kredit : Aminah Abdullah

Sumber : www.ohmypress.com

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*